(Leestijd: 2 - 4 minuten)

Bangkok Art and Culture Center

Bangkok Art and Culture Centre

schilder in het Bangkok Art and Culture CenterDit kunstencentrum bevindt zich tegenover het Ma Boon Krong winkelcentrum en ligt naast station "National Stadium" van de Skytrain. Het centrum is vrij toegankelijk en biedt onderdak aan verschillende tentoonstellingsruimtes. Het is altijd leuk om naar binnen te lopen om te zien wat er wordt geëxposeerd, want er worden steeds wisselende tentoonstellingen gehouden. Kijk op de verschillende verdiepingen om te zien wat er op dat moment is.
Overigens is het gebouw zelf ook leuk om te bezichtigen.
Er zijn kunstwinkels en galleries en je kunt er op een terrasje lekker koffie drinken. Beneden hangen posters wat er verder in Bangkok te zien en te doen is op cultureel gebied. Kortom, dit is voor de cultuurliefhebber beslist een plek om te bezoeken.
De website van het Art & Culture Centre vind je hier.

Hieronder verschillende impressies tijdens de bezoeken die ik hier heb gebracht. Het laatste staat bovenaan.

2008: het centrum is net open

In 2008 is het centrum net geopend en is er een tentoonstelling over Bangkok nu en in de toekomst. Aardig is het om te zien hoe een fotograaf zich Bangkok voorstelt als de stad deels is overwoekerd door oerwoud.

2015

In 2015 neem ik een kijkje bij de tentoonstelling "Tomorrow will go Underground":

2017

Op 5 april 2017 ben ik in het centrum geweest. Er was op dat moment slechts één tentoonstelling met werk van Jakkai Siributr: "Displaced".

Op 30 mei kom ik hier nog een keertje terug. Het is dan vreselijk druk en er is werk te zien van jonge Thaise kunstenaars. Ik heb helaas geen camera bij me, dus moet ik met mijn mobiel fotograferen. Helaas lukt me dat niet al te best, maar toch zijn er een paar leuke voorbeelden overgebleven:

2018

In januari 2018 heb ik vier verschillende tentoonstellingen gezien. "Anticipation" met werk van jonge kunstenaars, "Isan Contemperary Report" met de focus op de Isan, het noordoosten van Thailand, een tentoonstelling met houten trekpoppen, die allerlei erotische bewegingen maken en in de bovenste zaal stonden grote objecten van jonge kunstenaars.

Ik in de kunstIn november ben ik in het centrum en er hangt een groot kunstwerk: "Happy Happy Project - Basket" van Choi Jeong Hwa uit Zuid Korea.
Omdat dit midden in de ruimte hangt kan ik er even in gaan staan en mezelf even op de foto zetten (links).

 

Er is een fototentoonstelling van het Tourism Authority of Thailand. Hier zie je de resultaten van een wedstrijd die door dit bureau is uitgeschreven. Er zijn wonderschone foto's te zien. Een aantal zijn op de kalender van TAT terecht gekomen. Bij navraag bleek echter dat deze kalender niet te koop was.
Later kreeg ik toch een exemplaar van een paar TAT-meisjes, die me in het gebouw hadden opgezocht. Vreselijk attent en aardig.
Van de getoonde foto's heb ik een selectie gemaakt:

Voor het eerst heeft Bangkok dit jaar een Art Biennale. Op verschillende plaatsen in Bangkok wordt daar aandacht aan besteed en dus ook hier. Er is voornamelijk werk van Aziatische kunstenaars te zien.
De fotoserie hieronder geeft een indruk van het tentoongestelde:

2019

In 2019 kom ik twee keer in het centrum: 1 en 27 november. De eerste keer dat ik er kom zijn er wat kleine tentoonstellingen. Leuk om even te bekijken. De tweede keer zie ik een - voor mij niet interessante - tentoonstelling met schilderijen van de nieuwe kong en een aardige tentoonstelling met schilderijen van dieren. Maar boven vond ik de meest interessante: Spectrosynthesis !!: Exposure of Tolerance: LGBTQ in South East Asia. Met heel veel interessant werk en informatie over hoe verschillende landen in Zuid Oost Azië omgaan met het LHBT-thema. Een impressie staat in de serie hieronder.