(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Queens Gallery

De Queens Gallery kun je vinden op de Ratchadamnoen Klang Road in het hartje van Bangkok, dichtbij het Democracy Monument. De Queen's Gallery Foundation werd in augustus 2003 opgericht als antwoord op de wens van Hare Majesteit Koningin Sirikit om een ​​permanent thuis te bieden voor het tentoonstellen van een breed scala aan Thaise beeldende kunst, met name schilderijen en beeldhouwwerken. Dit van zowel gevestigde als jonge kunstenaars.

Het gebouw heeft vijf verdiepingen met in het midden een centrale opening, waardoor je een prachtig zicht heb op geëxposeerde werken.

2018

Op zaterdag 27 januari bezoek ik dit centrum en zie er een prachtige tentoonstelling van Panya Vijinthanasarn, een in Thailand heel bekende kunstenaar. Hij maakt van oude onderdelen van kevers (Volkswagen) prachtige objecten.

2017

Op 30 mei ontdek ik de Queens Gallery voor het eerst en zie daar de tentoonstelling "The Best Art Thesis Exhibition 2017". Deze tentoonstelling bevat werk van studenten van de verschillende universiteiten in Thailand. Daardoor zijn er uiteenlopende werken te zien van verschillende kwaliteit. Het geeft een prachtige indruk hoe kunst in de Thaise samenleving wat meer een plek veroverd.
De foto's in de serie hieronder zijn gemaakt op mijn mobiel (niet mijn favoriete camera), maar geven een goede indruk van het tentoongestelde.