(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Kart van Thailand met de provincie Bangkok

BANGKOK - KRUNGTHEP

Bangkok (Thai: กรุงเทพมหานคร, Krung Thep Maha Nakhon) is de hoofdstad en met 8.280.925 geregistreerde inwoners (2010) tevens de grootste stad van Thailand. De bevolking van de hele agglomeratie Bangkok, die zich tot buiten de grenzen van de gelijknamige provincie uitstrekt, wordt geschat op zo'n 15 miljoen inwoners. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de rivier de Menam (Chao Phraya), dicht bij de Golf van Thailand.

Vrijwel al onze reizen naar Thailand beginnen en eindigen in deze intrigerende stad. Welke reis we ook gepland hebben door Thailand, Bangkok is een vast onderdeel voor minimaal een paar dagen aan het begin of het einde van de vakanties.

Bangkok kent de langste plaatsnaam ter wereld:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilokphop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Maha Sathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathatthiya Witsanumum Prasit.

of vertaald:

Grote stad der engelen en onsterfelijken, opperste schatkamer van godsgeschenk de smaragdgroene Boeddha, onneembare stad van het koninkrijk Ayutthaya, grootse hoofdstad van de wereld begiftigd met de negen kostbare edelstenen, blije stad van koninklijke domeinen en huizen en het voortreffelijke koninklijk paleis gelijk het hemelse verblijf van gereïncarneerde geesten, stad gegeven door Indra en gebouwd door Vishnukarn.

 

De meeste Thai leren de naam wel, maar begrijpen deze niet volledig, omdat de naam geen hedendaags Thai betreft.

Wat Arun in de avond