(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Kunst in Bangkok

Kunst is niet het eerste waar je aan denkt in een stad als Bangkok. En ik heb het dan over kunst zoals wij daar in het westen mee omgaan. De Thai hechten erg aan hun traditionele cultuur en daarvan zie je ook heel veel voorbeelden in musea en op festivals.
De laatste tijd echter is er schoorvoetend toch iets te zien van een stroming die zich bezig houdt met hedendaagse kunst en worden sommige kunstenaars gepresenteerd. Met name het Bangkok Art and Culture Center heeft wisselende tentoonstellinge rond diverse thema's.

Als ik in Bangkok ben probeer ik altijd wel iets mee te pikken van wat er op dat moment te bezoeken is. Daarvan geef ik graag op deze website het een en ander weer.

Hieronder een overzicht van de verschillende instellingen en daarbij weer een link naar de series die ik daar heb gemaakt.

Bangkok Art and Culture Center

Bangkok Art and Culture Center

Dit kunstencentrum bevindt zich tegenover het Ma Boon Krong winkelcentrum en ligt naast station "National Stadium" van de Skytrain. Het centrum is vrij toegankelijk en biedt onderdak aan verschillende tentoonstellingsruimtes. Het is altijd leuk om even naar binnen te lopen om te zien wat er wordt geëxposeerd, want er worden steeds wisselende tentoonstellingen gehouden. Kijk op de verschillende verdiepingen om te zien wat er op dat moment is.
Overigens is het gebouw zelf ook leuk om te bezichtigen.

Naar het centrum>>>

Queens Gallery

Queen's Gallery

De Queens Gallery kun je vinden op de Ratchadamnoen Klang Road in het hartje van Bangkok, dichtbij het Democracy Monument. De Queen's Gallery Foundation werd in augustus 2003 opgericht als antwoord op de wens van Hare Majesteit Koningin Sirikit om een ​​permanent thuis te bieden voor het tentoonstellen van een breed scala aan Thaise beeldende kunst, met name schilderijen en beeldhouwwerken. Dit van zowel gevestigde als jonge kunstenaars.

Het gebouw heeft vijf verdiepingen met in het midden een centrale opening, waardoor je een prachtig zicht heb op geëxposeerde werken.

Naar de Gallery>>>

jimthomson

 Jim Thomson House

6 Soi Kasemsan 2, Rama 1 Road, Bangkok 10330.

Het Jim Thomson House is de woonplaats van de zijdehandelaar Jom Thomson. Het bestat uit een verzameling huizen uit Noord Thailand. Jim Thomson is van belang voort de introductie van zijde in de Thaise cultuur, maar hij heeft ook een grote aantal kunstvoorwerpen verzameld, die je in dit huis kunt vinden.

Je vindt het museum vlakbij het station van de skytrain: National Stadium.

Naar de Gallery>>>

Gevel van het MOCA

 MOCA: Museum of Contemporary Art

499 Kamphaengphet 6 Road, Ladyao, Chatuchak, Bangkok 10900 Thailand

Het Museum Of Contemporary Art in Bangkok is een nieuw musem en herbergt de kustcollectie van Boonchai Bencharongkul, die hij in de afeglopen tientallen jaren heeft verzameld.

De collectie bestaat voor het grootste deel uit hedendaagse kunst van Thaise artieseten, al zijn er ook een aantal weken van niet-Thai te zien.

Naar de gallery>>>

natgallery

National Gallery

De National Gellery is gevestigd in het oude gebouw van de Thaise Munt op Chao Fa Road. Het museum heeft twee verdiepingen Thaise kunst (niet fotograferen!), die voor niet-Thai niet echt interessant is. Gelukkig heeft het museum ook een aantal zalen waar eigentijdese kunst wordt gepresenteerd en die dus veel interessanter zijn.

Naar de gallery>>>