(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Wandelen in Bangkok

Van Wongwian Yai naar Wat Kalayanamit

Kaartje van Wongwian Yai6 april 2018 ga ik met de skytrain naar het station Wongwian Yai om van daaruit maar eens lukraak een wandeling te doen.
Wandelen door zo'n wijk buiten het centrum van de stad is leuk, omdat mensen hier anders op je reageren dan in die wijken waar het al vol is met toeristen. Onderweg heb ik wat leuke gesprekjes en maak ook een paar aardige foto's van de markt daar, Koning Taksin, die hoog boven het verkeer uitsteekt en nog wat van die alledaagse dingen.

De wandeling gaat via Somdet Phra Sri Nagarindra, de tuin die in opdracht van koning Rama IX is aangelegd ter nagedachtenis aan zijn moeder, en twee Chinese heilgdommen: de Chao Pho Suea Shrine en de Gong Wu Shrine. Uiteindelijk kom ik bij de rivier de Chao Praya waar ik via een fiets- en wandelpad heerlijk langs het water kan lopen om te eindigen bij de grote Boeddhistische tempel Wat Kalayanamit. Hier staat een enomre Boeddha en veel bezoekers komen er om te bidden en te mediteren, wierook aan te steken of olie te branden.

Van daaruit steek ik met het pontje de rivier over om nog een stukje naar Hualampong te lopen waar ik de metro pak naar mijn hotel.