(Leestijd: 1 - 2 minuten)

De Bund, kenmerkend gezicht in Shanghai

De Bund is een gebied in het Huangpu-district in Shanghai en omvat een 1,5 km lange oeverpromenade tussen de Huangpu-rivier en de Zhongshan Road. Het loopt van de Waibaidubrug in het noorden tot aan de Yan'an Road in het zuiden.

Het is één van de belangrijkste toeristische attracties in de stad. Daarnaast hebben grote bedrijven en banken zich gevestigd in de omgeving van de Bund. Onder andere Royal Dutch Shell, HSBC en de Bank of China hebben er een kantoor. Ook het consulaat van het Verenigd Koninkrijk is gevestigd aan de Bund.

Omdat het karakter van de Bund bewaard dient te blijven is een limiet gesteld aan de hoogte van de gebouwen die er langs staan. Aan de overkant van de rivier, in het jongste Shanghaise stadsdeel Pudong, verrijzen torenhoge wolkenkrabbers. Om die reden is de Bund ook zeer druk bezocht vanwege het zicht op die 'skyline' van wolkenkrabbers.

Ik bezoek de Bund tijdens mijn verblijf in Shanghai (30 mei - 10 juni 2018) regelmatig. Het is er vaak vreselijk druk, maar het blijft een aantrekkelijk gebied om te bezoeken.
In 2019 ben ik terug in Shanghai en maak ik een wandeling langs de verschillende gebouwen en bezoek het Bund Museum. De fotoserie hieronder geeft een impressie van deze boulevard:

Ik maak op donderdag 7 juni een wandeling aan de noordkant van de Bund, waar zich o.a. de Waibaidubrug bevindt en ook nog wat oude kenmerkende gebouwen te vinden zijn.