(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Naar Caprivi: het laatste smalle deel van Namibië

Vandaag is het de 19e dag van de Zuidelijk Afrika rondreis en verlaten we Etosha op weg naar de Caprivistrook. Het wordt een lange reis via Grootfontein en Rundu. We zijn dan in een ander deel van Namibië, want we hebben de demarcatielijn gepasseerd. Deze lijn is in het verleden ingesteld om de verspreiding van mond-en-klauwzeer tegen te gaan. Boven deze lijn ziet Namibië er anders uit. Men noemt het “Afrikaanser”, omdat er in plaats van huizen nu hutjes staan. Maar toch heeft Rundu een uitgebreid winkelcomplex en daarmee verschilt het niet van het zuiden. De verscheidenheid en de prijzen(!) zijn hetzelfde.
We doen onze inkopen in Rundu en rijden later door naar het Mkwezi Camp aan de Kavangorivier, waar we aan de overkant naar Angola kunnen kijken. De camping ligt prachtig aan deze rivier en met een mooie zonsondergang komt aan deze reisdag een einde.

De volgende dag gaan we weer vroeg op pad, want we moeten de grens over naar Botswana. We maken nog even een tussenstop in Divendu en via het Babwata Nationale Park rijden we naar de grensovergang: eerst een formulier invullen om Namibië te mogen verlaten en dan voor Botswana weer een ander formulier invullen om naar binnen te mogen. Ondanks de vele stempels die we nodig blijken te hebben gaat het allemaal vrij vlot en verlaten we Namibië.