(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Wandelen en wijnproeven

Ik ben in resort Sandrif in de cederbergen op 5 september. Als ik opsta en de bungalow verlaat zie ik een witte wereld: het heeft vannacht gevroren!! Dat had ik niet verwacht, hoewel het gisteravond toch al behoorlijk koud was.
Het gebied van de CederbergenIk kies ervoor om de dag afwisselend door te brengen. 's Morgens maak ik met Jaap en Angelique een wandeling door de nabije omgeving, een wandeling die langs Lot's vrouw loopt..... De route gaat langs prachtige rotsformaties en bloemenvelden. Er is hier een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, waarvan bij de foto's hieronder een seelctie.
CederbergwijnDe temperatuur loopt geleidelijk op en de verschillende laagjes kleding kunnen uit, want het wordt steeds heter. Lot's vrouw waakt inderdaad over de route, weliswaar niet als zoutpilaar, maar als rotsformatie.

's Middags rijden we met een paar mensen naar de rotstekeningen van de San. In een grot staan inderdaad olifanten geschilderd, die enkele duizenden jaren oud zouden zijn. Helemaal zeker is men niet, maar toch is het een indrukwekkend voorbeeld van de cultuur van de San. We rijden door naar de Stadsaal grotten, die in een mooi gebied liggen en waar we doorheen kunnen dwalen.

De dag eindigt voor mij met een wijnproeverij in de “wijnkelder” van deze Cederberg-wijngaard. Leuk om te doen en na zeven verschillende wijnen geproefd te hebben, ga ik met een fles Shiraz terug naar het huisje. Lekker voor vanavond bij de open haard.