(Leestijd: 1 - 2 minuten)

CHENGDU, hoofdstad van Sichuan

Straat in ChengduChengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan gelegen in het zuidwesten van China. In de negen stadsdelen van Chengdu wonen 4,52 miljoen mensen. In de prefectuur Chengdu wonen zo'n 10,44 miljoen mensen (2005).

2007

De stad is voor mij het startpunt van een reis door Tibet in 2007. In de stad bezoek ik dan onder andere de Wenshu Tempel, een oase van rust in deze drukke stad. Verder is er te weinig tijd om andere dingen te bezoeken, omdat het in feite een 'overstapplaats' is voor Tibet.

2011

In 2011 kom ik er weer terug. Dit keer als onderdeel van een rondreis door China. Deze keer maak ik een wandeling door de stad met o.a. bezoeken aan het Volkspark en de Tao Tempel. Een avondje Chinese Opera is ook een aardige belevenis. Maar het belangrijkste onderdeel hier is het bezoek aan het reservaat voor de panda's.

2012

In 2012 is Chengdu het begin van een reis door Zuid China. Ik verblijf er dan anderhalve dag en bezoek o.a. de Wuhouci Tempel en maak weer een uitgebreide stadswandeling. Ik kom ook weer in het Volkspark waar ik vorig jaar zoveel leuke optredens heb gezien. Nu is er niets te zien behalve Chinezen die zich in dit park vermaken.