(Leestijd: 1 - 2 minuten)

oran Oetang in Chiang Mai Zoo

De dierentuin in Chiang Mai

Zaterdag 15 april 2017 bezoek ik de dierentuin van Chiang Mai.In 2004 ben ik hier ook geweest en vond het toen een prachtige dierentuin die aangelegd was met gebruikmaking van de schitterende omgeving.

Bezoek in 2017

Deze keer valt op, dat er veel dieren niet meer zijn en dat er slecht onderhoud wordt gepleegd. Zo is de enorme vogelkooi (een overspannen stuk bos) nu vrijwel leeg en moet je goed kijken wil je nog een vogel zien.
Ook nu blijf ik het vreemd vinden, dat je hier allerlei dieren kunt voeren, je een ritje op een olifant kunt maken en dat er door de hele dierentuin achtergrondmuziek wordt geproduceerd. Vermaak op z'n Thais.

De dierentuin in 2009

Song en ik hebben deze al in 2004 bezocht, maar er is een nieuw aquarium dat we nu gaan bezoeken. Het is niet alleen het grootste aquarium in Azië, maar het heeft de langste onderwatertunnel, dan ik ooit eerder heb gezien. Het is verder ook een prachtig aquarium. Het enige nadeel is, dat overal opdringerige achtergrondmuziek speelt.
De dierentuin bekijken we daarna nog van bovenaf vanuit de monorail, maar dat valt een beetje tegen, omdat de bomen niet toelaten dat je veel van de dieren kan zien.

Het bezoek in 2004

De eerste indruk van deze dierentuin was de enorme voliëre die hier is gemaakt. De dierentuin ligt tegen een berg en een deel daarvan is "overkapt" met een enorm net: de volière. Uiteraard was het onderkomen van de pand's een unieke gelegenheid om deze bijzondere dieren eens van dichtbij te bekijken.