(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Doi Inthanon

In het regenwoud op Doi InthanonDoi Inthanon National Park staat ook bekend als 'Het dak van Thailand' en beslaat een gebied van 482 km² in de provincie Chiang Mai; district Chom Tong. Het park maakt deel uit van het Himalaya-gebergte, met de hoogste top bij Doi Inthanon, met 2565 meter de hoogste berg in Thailand. Vanwege de grote hoogte heeft het park het hele jaar door een hoge luchtvochtigheid en koel weer. De gemiddelde dagelijkse temperaturen liggen normaal rond de 10-12 ° C.

De belangrijkste attracties van het park zijn de top van Doi Inthanon vanwege de spectaculaire uitzichten op de vroege ochtend, verschillende watervallen, enkele wandelroutes en de twee chedi's (stoepa's) ter ere van het 60-jarig jubileum voor de koning en koningin. De meeste watervallen in het park hebben het hele jaar door een relatief goede waterstroom, maar het beste seizoen voor een bezoek is tijdens het regenseizoen van mei tot november. Een van de seizoensgebonden attracties van het park is de bloei van Siamese sakura bloemen tussen eind januari en februari. Het park is ook een van de topbestemmingen in het land voor vogelaars.

Doi Inthanon is genoemd naar koning Inthawichayanon, een van de laatste koningen van Chiang Mai, die zich zorgen maakte over de bossen in het noorden van Thailand en deze wilde behouden. Na zijn dood werd zijn stoffelijk overschot op zijn bevel in het park geplaatst en het bos werd omgedoopt tot Doi Inthanon.

Op 18 april maak ik een georganiseerde dagtocht naar Doi Inthanon. We bezoeken verschillende watervallen, maken een mooie wandeling op de top en bezoeken natuurlijk de top zelf, inclusief de beide pagodes die hier staan voor de koning en de koningin.
We nemen een kijkje op een markt met lokale producten en wandelen naar een dorp van de Karen waar men zelf verbouwde koffie verkoopt.