(Leestijd: 1 - 2 minuten)

CHONBURI, industrie en stranden

Chonburi kaart avn de provincie

Chonburi is een Thaise provincie aan de westkust van de golf van Thailand, in het oosten van Thailand. De oppervlakte bedraagt 4363 km² en is daarmee de 41e provincie qua omvang in Thailand. Gemiddeld valt er 1000 mm regen per jaar. De provincie ligt op ongeveer 81 kilometer van Bangkok. Chonburi grenst in het noorden en oosten aan de provincie Chachoengsao, in het oosten aan de provincie Chantaburi en in het zuiden aan de provincie Rayong. Chonburi heeft een kustlijn van 156,8 kilometer met vele stranden. De gemiddelde jaartemperatuur is 29 graden, met temperaturen variërend van 17 tot 38 graden.

In de provincie is veel industrie en er liggen enkele belangrijke plaatsen voor het toerisme, zoals Pattaya. Ook ligt de belangrijke haven Laem Chabang in deze provincie. De belangrijkste route in deze provincie is Sukhumvit, die loopt van het noorden naar het zuiden en de meeste plaatsen met elkaar verbindt. Chonburi bestaat voornamelijk uit laagland met wat heuvels naar het oosten toe. Er zijn ook veel fruitplantages in deze provincie.

De provincie is onderverdeeld in 10 districten (Amphoe) en 1 subdistrict (King Amphoe). De districten die ik bezocht zijn gelinkt. Klik daarop voor meer informatie

Amphoe:

Mueang Chonburi
Ban Bueng
Nong Yai
Bang Lamung met Pattaya
Phan Thong
Phanat Nikhom
Si Racha
Ko Sichang
Sattahip
Bo Thong

King Amphoe

Ko Chan