(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Lopen onder de vele torii in Fushimi Inari

Fushimi Inari: heiligdom ter ere van de God van de rijst

De Fushimi Inari-taisha of Oinari-san is een heleigdom in de wijk Fushimi-ku van de Japanse stad Kyoto.Het heiligdom is vanuit Kyoto gemakkelijk te bereiken met de trein en vanuit het station Fushimi Inari hoef je alleen maar de straat over te steken om dit heiligdom te betreden. Het heiligdom is gewijd aan de god Inari, de god van de rijst en de saké.

Naast de vele gebouwen die op dit tempelcomplex staan is de belangrijkste reden voor een bezoek de honderden torii die hier een pad naar de top van de berg markeren. Deze torii worden geplaatst door bedrijven en particulieren die daarmee een goede daad doen.
Op 28 april 2014 ga ik hier al vroeg naar toe en zie een aantal shintopriesters druk doende met hun rituelen. Daarna ga ik naar boven en loop de hele route, inclusief een ronde die je op de top van de berg nog kunt doen. De route is mooi en indrukwekkend door de vele torii en herdenkingsmonumenten die overal langs de route staan.
Als ik later die ochtend weer beneden ben zie ik hoe druk het inmiddels is geworden. Ik ben blij dat ik in alle rust de route heb kunnen lopen.