(Leestijd: 1 - 2 minuten)

treinkaartje van de hoge snelheidslijn

Hangzhou, hoofdstad van de provincie Zhejiang

Op 27 mei 2018 ga ik met de hogesnelheidstrein van Quanzhou naar Hangzhou. Met ruim 200 km per uur bereik ik aan het eind van de middag de stad. Met de groep van Koning Aap checken ik snel in en ga in de buurt van het hotel eten. Daarna meteen met de taxi op weg naar de Hefang straat.
Deze straat bestaat uit veel oude gebouwen en is omgevormd tot een winkelstraat met speciale winkels. Hier en daar wordt 'actief' gewerkt aan het product dat wordt verkocht. Ook even binnenlopen loont de moeite, want sommige zaken hebben een prachtig interieur.

De volgende morgen (28 mei) gaan we met de bus naar het Westmeer om daar met een boot naar het eiland te varen. Het is druk, want het Westmeer is voor Chinezen een heel populaire bestemming voor een uitje. Ook populair bij de Chinezen is het op de foto gaan in oude, traditionele kleren. Dat kan hier op heel veel plaatsen.

We nemen na dit bezoek de bus naar de Lingying tempel. Dit is een enorm complex en ook hier is het razend druk. Bij deze tempel staan nog twee andere tempels: Yongfu en Taoguang. De eerste heb ik wel bezocht, maar de foto's zijn van slechte kwaliteit, omdat mijn camera plotseling "een andere instelling had gekozen".
(Dat zie je helaas ook al bij de foto's eerder op deze dag).
Lingying bestaat uit vier tempels die achter elkaar tegen een berg op gebouwd zijn. Het is dus aardig klimmen, maar dat loont de moeite. In de laatste en hoogste tempel staan zeer fraaie beelden.