Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentAdmirorframes has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.loekkorff.nl/plugins/content/admirorframes/admirorframes.php on line 19
(Leestijd: 1 minuut)

kaart van IndiaVlag van India

INDIA

India (officiƫle Hindi-naam: Bharatiya Ganarajya, of verkort: Bharat, is een federatieve republiek in Zuid-Aziƫ en ligt op het Indiase subcontinent. India heeft een oppervlakte van ca. 3,3 miljoen km2 en is daarmee ongeveer 79 keer zo groot als Nederland en het op zes na grootste land ter wereld.

De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Mumbay. India is een federale republiek onderverdeeld in 28 staten, 6 unieterritoria en 1 nationaal hoofdstedelijk territorium. Het aantal inwoners is ongeveer 1,3 miljard (2016)

Bidden aan en baden in de Ganges bij VaranasiIndia grenst in het noorden en noordoosten aan Bangladesh (4053 km), Myanmar (1463 km), Bhutan (605 km), Nepal (1690 km), China (3380 km), en in het noordwesten aan Pakistan (2912 km).
India ligt ingeklemd tussen de Golf van Bengalen in het oosten, de Arabische Zee in het westen en de Indische Oceaan in het zuiden. De totale lengte van de kustlijn bedraagt ca. 7000 km. De afstand van oost naar west is 2950 kilometer en van noord naar zuid 3250 kilometer.

In augustus 1998 bezoek ik het noorden van dit land (Delhi, Jaipur, Agra, Varanasi, Kajuraho en Sarnath) met de reisorganisatie Djoser.

Meer informatie: Landenweb/India