(Leestijd: 1 minuut)

Kaap de Goede Hoop

Vandaag (de 2e dag van de reis in 2013) wordt helemaal in beslag genomen door een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Deze begint op de Tafelberg, het kenmerk van Kaapstad. Uitzicht op KaapstadHet is vandaag mooi, helder weer en het wordt 17º, dus moeten we daar van profiteren. De kabelbaan brengt ons naar de top, waar heel veel verschillende bloemen en planten staan en de tafelberg prachtig aankleden. Vanaf de berg heb je ook een mooi uitzicht op de stad (zie de foto links).
Na deze berg gaat de tocht verder naar Simonstown, waar een grote kolonie pinguïns huist. Men heeft een goede scheiding gemaakt, zodat mens en dier in hun eigen wereld blijven en de pinguins niet verstoord worden.

Verder gaat het naar Kaap de Goede Hoop, een prachtig natuurpark met 1800 verschillende planten. Vanaf Cliff View heb je een mooi gezicht op de rotsen en de zee die daar tegenaan slaat. Maar ook op andere plekken ontdek je de schoonheid van de natuur. Via een wandelpad en het strand kom je langs deze uitbundige natuur en rotspartijen. Het is een goed begin van de reis door Zuidelijk Afrika.