(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Kathmandu, hoofdstad van de bergstaat

Vrijdag 14 augustus 1998 verlaten we Pokhara en rijden naar de hoofdstad Kathmandu. De foto's van de rit vind je bij Pokhara. 's Middags arriveren we bij Hotel Tenki in de drukke bakcpackerswijk.

Naar Patan

Na het eten gaan we naar Patan, waar een groot feest is ter ere van de verjaardag van Krishna. Het is druk en er wordt volop gefeest. Er staan lange rijen mensen te wachten om de tempel in te gaan.

Toer door de stad

De volgende dag staat een verkenning van de stad op het programma en natuurlijk staat het beroemde centrum daarbij centraal: Durbar Square. Ook komen we bij de Raj Ghat, waar lijkverbrandingen plaatsvinden, die hier wat gedisciplineerer uutgevoerd worden dan in India.
De 16e bekijken we de Bodnath Stoepa, de beroemde met die grote ogen en heel veel gebedsvlaggen. Na een kijkje in de omliggende tempels gaan we naar de Pashupalinath Tempel,waar we als westerlingen niet in mogen. Maar in de omgeving bezoeken we o.a. een schooltje, een bejaardenhuis, ghats en we zien ook de Sadhu's, heilige mannen, die veel geld vragen om op de foto te gaan. De een hang stenen aan zijn piemel, de ander legt een been in zijn nek. Merkwaardig.

Daarna gaan we naar boven: de Swayambhunat Tempel: veel trappen lopen, maar het uiztciht op de stad is erg mooi.Ook hier is weer een ceremonie met monniken, wat de klim een extra beloning geeft.

Crematieplaats bij de ghat

Van de crematies heb ik een paar aparte foto's: