(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Keizerlijk Paleis in Kyoto

Kyoto is ruim 1000 jaar de hoofdstad van Japan geweest en Keizer Kanmu bouwde hier het paleis vanaf 794 in Heinankyo, dat nu in het centrum van Kyoto ligt. De plaats van het paleis dateert al uit de 12e eeuw. In 1877, acht jaar nadat de hoofdstad van Japan was verplaatst van Kyoto naar Tokyo, is het paleis nog gerenoveerd. De maquette op de foto in onderstaande gallerij geeft een overzicht van het paleis.

Het keizerlijk paleis in Kyoto is slechts toegankelijk is na een officiƫle aanvraag en daarvoor ontbreekt me in 2014 de tijd. De tuin is echter wel voor iedereen toegankelijk. Ik maak er op deze warme dag (26 april 2014) dankbaar gebruik van om de hitte van de stad even te ontlopen. Het is er rustig en dat is ook lekker om even bij te komen van de drukte.
In 2016 ben ik weer in Kyoto en op 13 april 2016 laat ik me 's morgens om 8.45 uur inschrijven voor een rondleiding. Pas om 15.30 uur kan ik dan naar binnen. In die tussentijd heb ik een bezoek gebracht aan het kasteel Nino-jo.

paleispoort

De rondleiding duurt ongeveer 35 minuten en gaat langs een aantal gebouwen. Nergens mag je naar binnen en je komt ook niet op het hele complex, dat uitgebreider is dan het gebied waar bezoekers mogen komen. Terwijl het behoorlijk regent maak ik onderstaande foto's. Dus neem een kijkje op dit keizerlijke complex.