(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Khao Yao, het oudste nationale park in Thailand

khaoyai locatie

Het oudste nationale park in Thailand

Khao Yai is het oudste nationaal park in Thailand (1962) en heeft een oppervlakte van 2168 vierkante kilometer. Het is gelegen op zo'n 180 kilometer ten noordoosten van Bangkok. Het ligt voor het grootste deel in de provincie Nakhon Ratchasima. Delen liggen ook in de provincies Saraburi, Prachinburi en Nakhon Nayok. Het is het op twee na grootste nationale park in Thailand.

De vegetatie van het park is voornamelijk tropisch regenwoud. De ingang van het park bevindt zich op een hoogte van 400 meter, maar grote delen van het park liggen hoger dan 1000m met als hoogste bergtop 1351 meter.

Khao YaiBehalve een flora van 3000 soorten is ook de fauna binnen het park vrij uitgebreid aanwezig. Hier leven bijvoorbeeld nog tijgers in het wild, hun aantal wordt geschat op zo'n 20. Naast tijgers leven er in het park onder andere ook beren (Maleise beer en Aziatische zwarte beer, Aziatische olifant, makaken, gibbons, wilde zwijnen, herten, wilde honden en wilde katten (Bengaalse tijgerkat, Marmerkat, Vissende kat en Aziatische goudkat Onder de vele vogelsoorten bevinden zich Neushoornvogels zoals de Dubbelhoornige neushoornvogel. In totaal meer dan 70 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten.

In 2010 op safari

In 2010 bezoeken we dit park uitgebreid met o.a. een vroege ochtendsafari waarop we veel dieren spotten.

1989: logeren in het park zelf

In 1989 ben ik via een groepsreis een aantal dagen in het park. Toen mocht je nog logeren in het park zelf en van daaruit werden verschillende dagsafaris en wandelingen gemaakt. Ook een nachtelijke safari maakte onderdeel uit van het programma.
In het park was ook een groot feest van het Thaise electriciteitsbedrijf en daar heb ik met de medewerkers een feestelijke avond doorgebracht. Zoiets zou nu als ik dit schrijf (2021) absoluut niet meer mogelijk zijn.

Verblijf in Khao Yai Bezoek van hert

 

Kaart van Khao Yai

krt kao yai