(Leestijd: 1 - 2 minuten)

phuwiang krtPhu Wiang

Phu Wiang is een district in de provincie Khon Kaen in Noordoost Thailand. None Nok Tha, een prehistorische archeologische vindplaats in de ijzertijd, ligt in het district, evenals het Phu Wiang National Park.

Phu Wiang Nationaal Park

Nationaal park Phu Wiang. Het is vooral bekend om zijn talrijke paleontologische vindplaatsen van dinosaurusbotten. Het park is een van 's werelds grootste dinosauruskerkhoven. In 1996 werden in het park de overblijfselen van Siamotyrannus isanensis, een nieuwe familie van vleesetende donderhagedissen, opgegraven.
Het Phu Wiang Dinosaurus Museum in het park toont veel van de vondsten van het park. Het park heeft  een oppervlakte van 325 vierkante kilometer. Het gebied wordt gekenmerkt door een centrale vlakte en de lage heuvels van het westelijke Phu Phan-gebergte.

Op 26 oktober 2011 bezoeken Song en ik dit park en het museum en zijn zeer onder de indruk van de vele vindplaatsen van overblijfselen uit een ver verleden.

Pattaya 2

In 2007 lunchen we in Pattaya2 aan het meer Ubolratana bij de Si Rattanadam. Het is voornamelijk een plaats voor dagjesmensen en die zijn er vandaag niet. De mensen die in de eettentjes werken roepen om het hardst om bij hen te eten, want dan hebben ze weer iets te doen….