(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Kuala Lumpur, hoofdstad van Maleisië

Hoofdstad van Maleisië met ongeveer 2 miljoen inwoners. De stad kent veel hoogbouw (o.a. de beroemde Petronas Twin Towers, die tot 2003 met 452 meter het hoogte bouwwerk ter wereld was), maar ook veel oude bebouwing, o.a. Chinatown.
Ik ben hier met de groepsreis op 6 en 7 november 2017. Allereerst kijken we bij de Batu Grotten, die ik apart heb vermeld (zie menu).

Rond het hotel

's Middags ga ik met Manja in de omgeving van het hotel wandelen.Het hotel ligt in Chinatown, dus daar beginnen we onze wandeling. Niet alleen vanwege de vele Chinese lantaarns, maar ook door de sfeer is dit een typisch Chinese wijk. We nemen ook een kijkje in de Chinese tempel en lopen daarna de wijk uit naar een Hindoeïstische tempel om na een bezoek aan de Centrale Markt weer terug te keren.

Kijkje op de vismarkt in Kuala Lumpur

Ochtendwandeling

Onder leiding van Aryadi, de Maleisische gids, maak ik de volgende ochtend met nog een paar groepsleden een leuke wandeling. We komen over een soort "verborgen" markt waar groente, vlees en vis te koop is. Daarna lopen we verder door de wijk en krijgen heel veel informatie over het ontstaan van de stad en de verschillende wijken. We bezoeken nog een Chinese tempel en nemen een kijkje bij de gekanaliseerde rivier, die hier ook tot een soort kunstwerk is gemaakt (River of Life).

Rondje KL

Na de wandeling stappen we op de Hop-on-Hop-off-bus. We stappen weer uit bij de Petronas Twin Torens, die er indrukwekkend uitzien. Het is fantastische architectuur. We gaan niet naar boven, want langer dan 10 minuten mag je niet op die verbindingsbrug blijven. Vanaf beneden is het ook mooi om te zien. We nemen een kijkje binnen (o.a. voor de koffie) en gaan dan via een omweg naar de KL-toren. Hier gaan we wel naar boven en hebben een schitterend uitzicht op de stad.
Tot slot stappen we weer op de HoHo-bus en laten ons lekker rijden. Op het Merdakeplein stappen we weer uit en hebben zo een volledig "Rondje KL" gedaan.