(Leestijd: 1 - 2 minuten)

vlag verenigde arabische emiraten

kaart VARDubai, modern en steriel

Dubai is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. De stad telt 3,1 miljoen inwoners.

De stad is gebouwd in de woestijn. Door olie is het een zeer rijke staat en dat wil men graag laten zien. Alles is groot, glimmend, strak, etc.
Ik ben hier op 11 februari 2020 onderweg naar India. Mijn vlucht van maandagmorgen de 10e was vanwege de storm Ciara gecancelled. Ik kon pas 's avonds vertrekken en moest noodgedwongen daarom de hele dag van 11 februari in Dubai blijven. Ik landde hierdoor om 6 uur 's mrogens en kon pas de 12e om 5 minuten na midddernachgt vertrekken! dubaiNiet dat Emirates voor die overbruggingsperiode iets had geregeld. Ik heb dat zelf losgepeuterd op de luchthaven van Dubai en mocht toen een dag in het Copthorne Hotel doorbrengen, inclusief de maaltijden (ontbijt, lunch en diner). Gelukkig betaalde Emirates dat wel.

's Middags heb ik toen een bustour geboekt, zodat ik toch ook iets van de stad kon zien. Een aardige rit, die me overigens niet warm kon maken om hier nog eens een keertje terug te komen. Dubai is een steriele stad met veel hoogbouw, auto's en een metro.  Mensen zie je niet of nauwelijks. Een stad zonder leven, een stad zonder ziel.

 Meer informatie op: Landenweb/Dubai