(Leestijd: 1 minuut)

Laomeng: kleurrijk stadje in Yunnan

Laomeng is een klein stadje en onze tweede stop tijdens de rondreis door Yunnan. Het stadje heeft een kleine en aparte wijk waar de Dhai wonen. De Dhai zijn oorspronkelijke Thai en dat is ook te zien aan de manier van leven en de huizen. Je zou je zo in Thailand kunnen wanen.

laomengOp de markt

Op zondag 19 juni 2011 ben ik hier en dan is het de weekmarkt. Helaas regent het, maar de markt is er daarom niet minder druk. Uit de hele omgeving komen handelaren en kopers. Ook hier is weer onderscheid in de streekmarkt en de straatmarkt. De streekmarkt is bovenin het dorp met lokale verkopers en daar vind je groenten en vlees. De varkens worden ter plekke geslacht en later vind je die in stukjes terug in de kramen.
De straatmarkt is meer voor de potten en de pannen en daar zijn de handelaren overwegend Chinees. Buiten het dorp vind je dan nog de veemarkt waar krijsende biggen, kippen, kuikens en runderen worden verhandeld. Het is de tweede markt die we bezoeken en toch weer heel anders dan de eerste in Yuanyang.