Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentAdmirorframes has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.loekkorff.nl/plugins/content/admirorframes/admirorframes.php on line 19
(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Links voor reizigers

Klimmen in de grotOp deze site publiceer ik reisverslagen en foto's van mijn verschillende reizen door de jaren heen. De website wordt gemaakt in Joomla en voor fotobewerkingen gebruik ik het programma Gimp.

Voor informatie over landen maak ik soms gebruik van Wikipedia, maar vaker verwijs ik naar het Landenweb. Het doel van www.landenweb.nl is het beschikbaar stellen van Nederlandstalige informatie over landen, streken, eilanden en steden. Er zijn hoofdstukken over geografie, klimaat, planten en dieren, geschiedenis, economie en toerisme, bevolking, taal, godsdienst, samenleving, vakantie en bezienswaardigheden.

Nuttige tips en wetenswaardigheden die belangrijk zijn om op reis te gaan vind je o.a. op Landenkompas. Hier vind je informatie over benodigde reisdocumenten, vaccinaties, etc. maar ook allerlei andere zaken die je tevoren moet weten voordat je op weg gaat.

Voor een aantal reizen maak ik gebruik van verschillende reisorganisaties. Ik neem dan een groepsrondreis, waarbij ik soms zelf de vluchten regel, zodat ik langer in het land kan verblijven dan de georganiseerde tour.
De organisaties waar ik het meest gebruik van maak zijn Sawadee, Koning Aap en Djoser. Alle drie de organisaties bieden voldoende vrijheid om je eigen reis te beleven. Soms ga je met een excursie mee, soms ga je je eigen gang. Vervoer en overnachtingen zijn geregeld en dat is erg makkelijk in een land dat je niet kent. het bespaart een hoop zoekwerk en dat is handig in de korte tijd die een vakantie duurt.

Voor reizen naar Thailand ga ik wel zelf te werk, maar dat land bereis ik al sind 1988. En mijn partner komt daar vandaan, dus is het simpel: vliegtickets, auto huren en op pad!

Wil je een reis afstemmen op een feest of een fesitival of wil je gewoon weten wat voor feest er vandaag is waar ook ter wereld, dan is de Wereldfeestenalmanak erg leuk om te bezoeken.