Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentAdmirorframes has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.loekkorff.nl/plugins/content/admirorframes/admirorframes.php on line 19
(Leestijd: 1 minuut)

kaart van Maleisië

Maleisië

vlag van Maleisië

Ik reis door Maleisië van 29 oktober tot 9 november 2017 als onderdeel van een drieweekse reis met Djoser door Thailand, Maleisië en Singapore.

De Federatie Maleisië is een land in het zuidoosten van Maleisië. Het bestaat uit twee afzonderlijke delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee: West-Maleisië of Malakka, dat in het noorden aan Thailand grenst, en dat Singapore in het zuiden insluit en Oost-Maleisië, het noordelijkste gedeelte van het eiland Borneo, dat in het zuiden grenst aan Indonesië en dat Brunei in het noorden insluit. Het westelijke deel beslaat ongeveer 40 % van de oppervlakte van het land, maar niet minder dan 85 % van de bevolking woont hier.

Het overgrote deel van de kustvlaktes en de golvende heuvels langs de westkust zijn bedekt met rubberbomen en oliepalmen van de grote plantages. Maleisië is vandaag de dag de grootste rubberproducent ter wereld. De oostkust is minder ontwikkeld dan het westen. Het lijkt wel of de tijd op bepaalde plaatsen heeft stilgestaan. Witte zandstranden, omzoomd door casuarinabomen met hier en daar een klein vissersdorpje tussen de palmbomen. Voor de kust vind je eilanden, omgeven door koraalriffen en bedekt met een dicht tropisch regenwoud, waar hoge bergtoppen bovenuit steken.

Meer innformatie op: Landenweb/Maleisië