(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Melaka, stad met een rijke historie

Malakka of Malacca (Maleis: Melaka), officieel Melaka Bandaraya Bersejarah is een historische kuststad in Maleisië en hoofdstad van de gelijknamige deelstaat Malakka en gemeente (majlis bandaraya; city council). De gemeente heeft circa 485.000 inwoners en heeft sinds 2008 de UNESCO-bescherming voor het historische gedeelte van 45,30 hectare.

In Melaka kom ik met een groepsreis op 8 november 2017. We arriveren om 12.00 uur en hebben de middag om de stad te bekijken. Dat is wat weinig tijd, maar ik probeer toch zoveel mogelijk te zien.
In het centrum is Jonkerstraat, bezaaid met souvernirwinkels en eethuisjes. Daarnaast heb je tempelstraat met Chinese en Hindoe tempels en een moskee. Het historische centrum is rond de heuvel bij Dutch Square. Hier bevindt zich een oude kerk (St. Paul's) waar nog sporen uit het verleden van de Nederlandse bezetting te vinden zijn. Ook in het museum 't Stadthuys wordt aan deze periode ruime aandacht besteed.

Het is de laatste dag dat we in Maleisië zijn, want we gaan morgen naar Singapore. Het betekent afscheid van onze Maleise gids Aryadi, die ons uitstekend begeleid heeft.

Net als in Georgetown is er in Melaka ook heel veel streetart. Een selectie vind je hier: