(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Mui Ne: laatste pleisterplaats in Vietnam

De ochtend van 27 november 2009 breng ik met nog een paar luierend aan het strand door, neem een massage van één van de langskomende dames en de ochtend is alweer om.
Na de lunch ga ik met nog een paar anderen op pad om de Fairy Stream stroomopwaarts op te lopen. Verder dan tot je knieën kom je niet in het water, maar de omgeving is heel verrassend en zeer de moeite waard.

boot bouwen op het strandDe volgende dag loop ik met Zoone over het strand richting Mui Ne. Het is een leuke en afwisselende wandeling: overal zijn vissers aan het werk, men is bezig met de reparatie van een schip, kokkels worden geopend en geleegd, kinderen zoeken vissen in het water, kortom iedereen is druk bezig met de dagelijkse werkzaamheden. Mui Ne is nog een oorspronkelijke plaats en van toerisme is daar weinig te merken.
In het dorp drinken we koffie, kijken bij een prachtige bruidswinkel, worden rondgeleid in een tempel,, spelen met wat jongens veertjesvoetbal, kijken bij een motorreparateur. Overal zijn we welkom. We lopen via het strand weer terug.
's Middags hebben we fietsen gehuurd en met z'n vijven gaan we naar het toeristisch deel om wat te shoppen, maar dat valt een beetje tegen. Echt leuke winkels zien we niet. Wel lunchen we heerlijk aan een strand waar veel kitesurfers en windsurfers zijn. Heerlijk zo'n relaxte middag.
Om 19.00 uur is iedereen compleet in het restaurant en daar nemen we afscheid van Cherry, de gids en de chauffeur. Ook Arno, onze reisbegeleider, wordt bedankt.
Algemene conclusie van iedereen: heel mooi land, vriendelijke mensen en een fantastische reis. Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier veel plezier beleefd. Het fietsen viel allemaal erg mee al waren de fietsen niet optimaal: slechts 1x is er een lekke band geweest en hier en daar liep er wel eens een ketting af. Maar als je eenmaal wist hoe je de versnelling moest gebruiken, ging het goed.

Het einde

zondag 29 november: naar huis
We kunnen nog een paar uurtjes op het strand want we vertrekken om 11.00 uur. Ik neem nog even een duik in zee, drink nog een bak ijskoffie en neem afscheid van de zeer vriendelijke bediening van het resort.
Met een paar stops onderweg komen we op het vliegveld.
Inchecken gaat snel en we vertrekken om 20.30 uur. Met tussenstops in Bangkok en Parijs landen we op maandag 30 november om 8.30 uur in Amsterdam
Einde van een fantastisch reis en een fantastische ervaring.