(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Van Cao Lanh naar An Binh

Zondag 22 november 2009 gaan we eerst met de bus een eindje op weg en na een half uur pakken we de fiets. Het is dan nog lekker koel om te fietsen, want het is hier in Vietnam aardig aan de temperatuur. Steeds boven de 30 graden en in het zonnetje nog meer. We rijden vaak 's middags en dan is het natuurlijkst op z'n heetst. Maar ook vanmorgen wordt het alweer snel heet.
Ook vandaag is de route weer prachtig: veel bruggetjes, bananenbomen, palmen, roepende kinderen en kuilen op de weg.
Bij een koffiestop krijgen we van een aantal kinderen veel bekijks. Nadat ze hun verlegenheid hebben overwonnen zingen we om beurten liedjes en wordt het een gezellige koffiepauze.
bootjes in de Mekong deltaWe nemen weer een pontje en fietsen vrolijk verder. Na 30 km is het weer tijd om de fietsen in te leveren en gaan met de bus naar Vinh Long. We hebben daar een uurtje pauze voor de lunch.
We gaan dan weer met een pont de rivier over naar het eiland An Binh. Om het eiland liggen verschillende viskwekerijen, die onder de huizen zijn gemaakt.
Direct na aankomst bezoeken we een mooie boeddhistische tempel: Chua Tien Chau met heel veel verschillende beelden. Het lijkt wel een mengeling van Boeddhistische en Chinese cultuur.
Het is hierna nog zo'n 3 km fietsen naar ons guesthouse: Dulich Vinh Sang. Ik krijg een mooie hut boven het water met een veranda waarop je heerlijk aan het water kunt zitten. Ik zak weliswaar op een gegeven moment met een stoelpoot door de vloer, maar mooi is het wel.
Met Madelon, die het hutje naast mij heeft, loop ik over het terrein. In de rivier is een soort zwembad met glijbaan en even verderop zijn er kinderspelen. Deze locatie wordt blijkbaar door Vietnamezen gebruikt voor een leuk dagje uit.
Er is ook een kleine dierentuin; een trieste bedoening met o.a. apen aan korte kettingen, een slingeraap, die geen ruimte heeft om te slingeren, twee herten in een te klein hok, enz. Van anderen horen we dat er ook nog krokodillen en beren zijn, maar daar gaan we niet kijken. Van zo'n dierentuin wordt je alleen maar verdrietig.
Hierna concentreren we ons op de mooie omgeving en is het heerlijk relaxen bij de rivier.
's Avonds dineren we weer met de groep en is er voor de zoveelste keer een prima maaltijd voor ons bereid. Vietnam is echt genieten voor mensen die van lekker eten houden, waaronder ikzelf.