(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Van Soc Trang naar Can Tho

We verlaten de stad en rijden verder naar Mo Cai, waar we lunchen. Hierna stappen we weer op de fiets voor een prachtige route langs de Can Tho-rivier. Het pad is slecht, dus het is goed opletten op alle hobbels, kuilen en laaghangende takken, maar zonder kleerscheuren komen we om 14.00 uur in Can Tho.
Na een lekkere douche ga ik in mijn eentje de stad in. Via de boulevard langs de rivier, kom ik bij de Cantonese Congregatie Pagode, een Chinese tempel. Vlakbij staat een groot standbeeld van Ho Chi Minh, die uitkijkt over de Mekong.
Ik loop verder naar de Munirangsyaram Pagode, die helaas gesloten is. Aan de overkant zie ik weer een Chinese tempel, die niet erg groot is, maar wel door enkele bezoekers wordt gebruikt. Even verderop in de straat lees ik op twee pilaren de naam 'god' in verschillende talen. Dit blijkt ook een soort tempel te zijn. Een vrouw doet de deur open en ik mag naar boven. Het is een vrij kale boeddhistische tempel, waar een non met enige regelmaat op een gong slaat. Van een student krijg ik het boekje “The Imitation of Buddha” aangeboden, dat ik vooral moet lezen. Welk geloof hier wordt beleden wordt me niet helemaal duidelijk.
Ik loop terug naar de rivier voor een drankje en zie daar ook Baukje en Ben, waar ik bij aanschuif. De ober spreekt een paar woorden Nederlands, een teken dat er hier veel toeristen komen. 's Avonds is dat in het restaurant goed te zien, want er zitten alleen maar groepen toeristen.
Wij doen daar als groep niet voor onder. We eten hier op een steiger aan de rivier; erg gezellig, al is het wat lawaaiig als een discoboot langskomt.