(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Van Ong Ho naar Cao Lanh

Na wat uitgebreid te hebben rongekeken op Ong Ho, gaan we zaterdag de 21e november 2009 weer op weg en halen eerst de vrouwen op, die in hun eigen onderkomen zaten de afgelopen nacht. Hierna bekijken we het huis van een beroemde man die op Tijgereiland is geboren: Ton Duc Thang, de tweede president van Vietnam. Het museum aan de overkant bezoeken we ook, al zegt het ons allemaal niet zoveel. Veel foto's gaan over de strijd in de Amerikaanse oorlog en de hereniging van Vietnam, maar de Vietnamese teksten kunnen we niet lezen.
boys on the ferryBuiten is een groep jongeren bezig met een leuk spel: touwtrekken zonder touw. Ze hebben de grootste lol en we mogen natuurlijk meedoen.
We fietsen naar de pont en na de overzet leveren we de fietsen weer in. De bus brengt ons naar de lunchplaats, waar we een typisch streekgerecht voorgezet krijgen: hotpot. Dit is een bouillon met vis en bloemen. Lekker.
Daarna moet er weer verder gefietst worden. We komen bij een krabbenkwekerij, waar landkrabbetjes gekweekt worden op waterhyacinten. Later proberen we een school te bezoeken, maar niemand daar durft een beslissing te nemen om ons binnen te laten. De leerlingen willen wel, want die houden de poort al open, maar van de volwassenen durft niemand iets te doen.
Dus gaan we maar weer verder.
Na de smalle weggetjes komen we plotseling weer op een brede weg en kunnen we weer even voluit rijden tot we in de stad Cao Lanh komen. Daar hebben we de avond lekker rustig doorgebracht.