(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Een van de vele ponten die tijdens de fietstocht gebruikt werdenNaar Ho Chi Min City

Maandag 23 november 2009 rijden we rijden over het prachtig groene eiland An Binhnaar de noordkant waar we weer met een pont de rivier over moeten. We varen een heel eind over de rivier en fietsen daarna verder. We stoppen o.a. bij een Cao Dai tempel, die nog in aanbouw is. Merkwaardig is wel, dat het interieur al helemaal rijk versierd is en dat de tempel gewoon in gebruik is.
We gaan naar een fabriekje waar verschillende snoepjes worden gemaakt: alles met de hand, ook het inpakken!! De snoepjes zijn van rijst of tapioca, maar er worden ook kokossnoepjes gemaakt, zoals we in Ben Tre hebben gezien. Op een andere plek zit een vrouw rijstcrackers te maken. Het is wel erg toeristisch, maar leuk om alles bij elkaar gedemonstreerd te zien.
Hierna stappen we de bus weer in, want we gaan naar HCMC en daar is het volkomen onverantwoord om te fietsen.
Onderweg stoppen we nog bij een Cao Dai tempel en we krijgen de gelegenheid deze uitvoerig te bekijken, al is er helaas geen dienst aan de gang.
Tegenover de tempel is een middelbare school, waar we een kijkje kunnen nemen, omdat er op dat moment geen les is. Zo hebben we toch een school bezocht, al zou het leuker geweest zijn als deze in bedrijf was geweest.
De lunch nemen we in een groot restaurant. Hier worden grote, luchtige ballen van rijstmeel gemaakt, die we eten met kip, rundvlees, loempiaatjes, gegrilde garnaal en inktvis.
We liggen wat achter op het tijdschema en dat wordt nog erger als de bus pech krijgt met de versnellingsbak. De chauffeur fikst het echter in zo'n 3 kwartier en we kunnen weer verder. Hij probeert de verloren tijd in te halen en rijdt als een dolleman links en rechts inhalend naar HCMC. Hier komen we om 16.15 uur aan bij een Chinese tempel in Chinatown.