(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Van Can Tho naar Ong Ho (Tijgereiland)

Vrijdag 20 november 2009 vertrekken we meteen op de fiets naar de rivier en stappen daar op de boot en maken een mooie tocht naar de drijvende markt, waar boeren hun artikelen verkopen aan groothandelaren. drijvende markt in de Mekong delta in VietnamHet is druk met het overgooien van groene kool, fruit en andere producten. We varen nog een eind door en komen bij een kleine drijvende markt, waar we weer aan land gaan.
Vanaf hier fietsen we verder en via een 19 km lange route, die erg lastig en hobbelig is, komen we op onze lunchplek. Met de bus gaan we naar Long Xuyen. Daar pakken we de fietsen en onze bagage voor de nacht. Met de pont gaan we naar Ong Ho (Tijgereiland). Hier wordt de groep gesplitst in mannen en vrouwen: beide groepen komen in een ander huis voor de overnachting.
Het onderkomen van de mannen is prima met goede opklapbare bedden en muskietennetten, die keurig voor ons worden opgehangen.
Voordat we kunnen uitrusten maken we nog een rondrit over het eiland. Het lijkt wel of de kinderen hier veel harder “Hallo” roepen dan elders; iedereen is zeer enthousiast en vriendelijk.
We bezoeken een kikkerkwekerij, een smid, een wierookfabriekje, de tijgertempel en een viskwekerij.
Na deze tocht nemen we een drankje in onze homestay en gaan lekker mandiën. Het koude water is goed voor de bezwete ledematen. De maaltijd die daarna wordt geserveerd is ronduit voortreffelijk!

De volgende morgen sta ik vroeg op en loop een uurtje door het dorp, dat al goed op gang komt. Kinderen gaan naar school en niet ver van onze homestay is een piepklein marktje.
Om 7.30 uur krijgen we een uitgebreid ontbijt en daarna loop ik met een paar anderen de andere kant van het dorp op. We komen op een markt terecht, die hier toch weer anders is dan de markten die we tot nu toe hebben gezien.