(Leestijd: 1 - 2 minuten)

vliegende honden in een boom

Van Tra Vinh naar Soc Trang

18 november 2009 vertrekken we met de bus en na een half uur is het weer fietsen geblazen. We rijden een prachtige route door rijstvelden, bananenplantages en suikerrietvelden. De tocht gaat over smalle paadjes en het is dus goed uitkijken bij tegenliggers en achterop komend verkeer (brommers!!), maar in vrijwel alle gevallen gaat dat goed.
We maken onderweg een koffiestop en lopen nog wat in het dorpje rond. Ook bezoeken we nog een khmertempel. We steken verschillende keren de Mekong over met pontjes en bruggen en lunchen in Bai Nga.
Hierna rijden we naar Soc Trang over een pas geasfalteerde weg, die heet is van de zon. Het is rechttoe rechtaan fietsen, dus dat kan op een hoog tempo, zodat er door sommigen ook nog wat gespurt kan worden.... Dat is ook wel lekker, want het is erg heet en er is hier weinig te zien.
Om 16.00 uur zijn we in hotel Ngoc Suang waar zowaar een zwembad is. Lekkere afkoeling dus.
De volgende dag maken we eerst een citytour door Soc Trang. De eerste stop is bij de “vleermuizenpagode”. Hier zijn echter geen vleermuizen, maar vliegende honden, die de bomen bevolken. Er zijn er zeer veel en je moet niet onderdoor lopen, want dan krijg je geheid wat van ze mee. Vleermuizen zijn er ook een paar te vinden in de tempel zelf.
Vervolgens bezoeken we het Khmermuseum, waar we een uitleg zien over de in Vietnam wonende Khmer, hun cultuur en hun dagelijkse leven. Er tegenover bevindt zich de Kh'leang Pagode, een oranje tempel.
De laatste tempel die we bezoeken is de 200 jaar oude kleitempel - de Chua Dat Set - waar allerlei figuren en boeddha's in klei staan opgesteld.