(Leestijd: 1 - 2 minuten)

nonthaiWat Pa Lak Roi in Non Thai

In Non Thai, een dorp op zo'n 25 km van Nakhon Ratchasima staat een heel merkwaardige tempel: de Wat Pa Lak Roi. De tempel zelf staat op een heuvel en is helemaal van goud en zeer fraai gedecoreerd, zowel van buiten als van binnen. De tempel wordt geflamkeerd door ee

n rij monniken aan de ene kant en aan de andere kant staan beelden uit het Hindoeïsme.

palakroi

De tempel heeft echter ook een bijnaam: de "hemel en hel tempel'. In het park rondom de tempel staan honderden beelden, waarvan de meeste een verblijf in de hel suggereren. Soms zeer pijnlijk om naar te kijken.
Maar er staan ook beelden van het boerenleven. Gooi een muntje in het apparaat dat ervoor staat en ze gaan voor je aan het werk. Zo kun je er ook apen laten dansen. Andere beelden tonen de overwinning van Suranaree op het Laotiaanse leger en weer andere herinneren aan de oorlogen met Birma.
Kortom, er staan honderden beelden en het is zeker de moeite waard om er eens rustig rond te lopen en alles in je op te nemen.

De fotoserie hieronder is weliswaar lang (46), maar geven een aardig ndruk van wat er allemaal te zien is. Onder deze serie staan ook nog twee korte filmpjes.