(Leestijd: 2 - 3 minuten)

 

PHIMAI, een stadje met een lange historie

Informatie over het stadje

Phimai is een kleine stad, gebouwd rond één van de mooist overgebleven tempelruïnes uit de Khmer-tijd: Prasat Hin Phimai. De stad is gebouwd in een grote rechthoek, die omgeven is door een stadsmuur en een gracht, waarvan sommige delen nog terug te vinden zijn. De Pratu Chai is de belangrijkste; deze vormt de uitgang van de stad in de richting van Angkor.
De naam Phimai is vermoedelijk afkomstig van "Wimaya" (วิมายะ) , dat "Hemel op aarde" betekent.

 

Welkom in Phimai

Phimai ligt ongeveer 60 km ten noordoosten van Khorat en is tevens de hoofdstad van het gelijknamige district. Phimai is de plaats waar Somsong vandaan komt en daarom vormt het een centrale plek in al onze reizen door Thailand

klokkentoren in Phimai Phimai heeft een mooi museum, dat voor een deel is gewijd aan de opgravingen rond de tempel, maar ook aan de cultuur van de Isan.

12 subdistricten

Het district Phimai is opgedeeld in 121 subdistricten. Omdat ik in de loop der tijd veel in de omgeving heb rondgekeken, staan mijn bezoeken op een aparte pagina.

Beelden uit de stad

Hieronder een fotoserie van de stad en het leven in die stad. Kijk rustig en waan je in een Thaise stad. Belangrijke bezienswaardigheden komen verder op deze site aan de orde.

Sai Ngam

De grootste Sai Ngam (Boeddhaboom) van Thailand bevindt zich in Phimai en trekt veel dagjesmensen.

Markten

Phimai kent verschillende markten. Uiteraard is er een grote markthal, die dient voor de hele regio. Je vindt hem naast het busstation. Er is natuurlijk een 'night bazar', en op maandagavond is er bij het busstation een extra warenmakt.
De zogenaamnd 8-markt vindt je buiten de stad op iedere 8e, 18e en 28e van de maand.
Een overzicht vind je hier>

Phimai Festival

Jaarlijks vindt in november het Phimai Festival plaats met presentaties van Thaise dansen, wedstrijden, kermis, open lucht bioscoop, maar vooral de internationale bootraces op de Moon rivier.
Hoogtepunt van het festival is een dagelijkse licht-en-geluidshow in de Prasat Hin Phimai. Deze show wordt voorafgegaan door een processie door de hoofdstraat van Phimai, die van de tempel naar de Prasat Hin loopt.

Prasat Hin Phimai

Dit is één van de mooiste khmertempels in Thailand, gerestaureerd door de Unesco, die het ook tot werelderfgooed heeft gemaakt. Uitgebreider informatie en foto's vind je hier>

Tempels

Naast de Prasat Hin kent Phimai nog een aantal andere Boeddhistische tempels. Je vindt ze hier>