(Leestijd: 1 - 2 minuten)

pakthongchai krtPak Thong Chai

Het district

Pak Thong Chai is een district in het zuiden van de provincie Nakhon Ratchasima. Het was een belangrijke stad in het Khmer-tijdperk, gecontroleerd door Phimai. In de regering van koning U Thong van Ayutthaya heette het Pak. Toen koning Narai de stad Nakhon Ratchasima bouwde als de noordoostelijke grensstad Ayutthaya, was Pak een grensstad van Nakhon Ratchasima en heette toen Dan Chapo. Koning Taksin de Grote veranderde de naam van de stad in Pak Thong Chai en reserveerde dit gebied voor Laotiaanse bevolking uit het koninkrijk Vientiane.

Op 30 oktober 2011 bezoeken we een tempelceremonie in een dorpje in dit district en bezoeken daarna de Lam Phra Phloeng Dam en de Wat Na Phra Tat.

Lam Phra Phloeng Dam

De Lam Phra Phloeng Dam is een dam in de Lam Phra Phloeng rivier - een deel van het stroomgebied van de Mun rivier - in het Pak Thong Chai district. De bouw van de dam werd voltooid in 1963, maar het reservoir heeft te lijden van zeer hoge sedimentatie als gevolg van erosie in het stroomgebied. De dam heeft voornamelijk de functie van irrigatiewatervoorziening, hoewel het ook elektriciteit opwekt.

Wat Na Phra Tat

De Wat Na Phra Tat is niet echt een bijzondere tempel, maar omdat we er op reis langs komen stoppen we even voor een bezoekje. Er staat nog een oude chedi uit de khmertijd.