(Leestijd: 1 - 2 minuten)

phimai

PHIMAI, een stadje met een lange historie

Phimai is een kleine stad, gebouwd rond één van de mooist overgebleven tempelruïnes uit de Khmer-tijd: Prasat Hin Phimai. De stad is gebouwd in een grote rechthoek, die omgeven is door een stadsmuur en een gracht, waarvan sommige delen nog terug te vinden zijn. De Pratu Chai is de belangrijkste; deze vormt de uitgang van de stad in de richting van Angkor.
De naam Phimai is vermoedelijk afkomstig van "Wimaya" (วิมายะ) , dat "Hemel op aarde" betekent.

Welkom in Phimai

Phimai ligt ongeveer 60 km ten noordoosten van Khorat en is tevens de hoofdstad van het gelijknamige district. Phimai is de plaats waar Somsong vandaan komt en daarom vormt het een centrale plek in al onze reizen door Thailand

klokkentoren in Phimai Phimai heeft een mooi museum, dat voor een deel is gewijd aan de opgravingen rond de tempel, maar ook aan de cultuur van de Isan.
De grootste Sai Ngam (Boeddhaboom) van Thailand bevindt zich in Phimai en trekt veel dagjesmensen.

Jaarlijks vindt in november het Phimai Festival plaats met presentaties van Thaise dansen, wedstrijden, kermis, open lucht bioscoop, maar vooral de internationale bootraces op de Moon rivier.
Hoogtepunt van het festival is een dagelijkse licht-en-geluidshow in de Prasat Hin Phimai. Deze show wordt voorafgegaan door een processie door de hoofdstraat van Phimai, die van de tempel naar de Prasat Hin loopt.