(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Onomichi, stad van de tempelroute

OnomichiOnomichi is een stad in de Japanse prefectuur Hiroshima. Ik ben hier op 10 april 2016 en wandel de tempelroute, die langs 25 tempels voert door smalle straatjes en met veel trappen omhoog en omlaag. Onomichi is tegen een berg gebouwd en de route gaat dus met de nodige hoogteverschillen. Ik doe er dan ook een hele dag over met pauzes boven op de top en bij de Senk├Á-ji, de belangrijkste tempel van de route. De overige tempels bezoek ik niet allemaal, maar in de Hodo-ji is een fancy fair en dat is leuk om even rond te lopen. De mooiste tempel staat aan het eind van de route: Jodo-ji met een mooie pagode.

Op deze zondag is het druk, want het is zo'n beetje het laatste weekend van de kersenbloesem en dat betekent voor Japanners, dat ze op stap gaan om van dit prachtige verschijnsel te genieten. Het is indrukwekkend om deze route te lopen al moet ik er wel bij zeggen, dat de Japanners zich beperken tot het eerste deel of ze nemen de kabelbaan naar de hoogste tempel. Alleen ik ben zo gek om de route helemaal uit te lopen. In het tweede deel zie je bijna niemand meer. In onderstaande fotoserie wordt de route uitgebreid in beeld gebracht alsmede zie je wat foto's van de stad.

Bovenop de berg bij de Senko-ji is ook het City Museum of Art met een aanbouw van Tado Andao. Niet erg groot, mar zeker een bezoekje waard.