(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Van Oranjerivier naar Fish River Canyon

Op 6 september 2013 gaan we de grens tussen Namibiën en Zuid Afrika over en dat gaat vrij snel. Om 17 uur kunnen we voor de eerste keer onze tenten opzetten. Er is hier bij de Oranjerivier een mooi zwembad en daar duik ik dan maar even lekker in. IJskoud, dat wel, maar zeer verfrissend. Natuurlijk eindig ik de dag met de wijn die ik gister heb gekocht.

Chauffeur Charles voor de truck waarmee we reisden.De eerste nacht in Namibië in de tent is goed bevallen en op deze plek kun je genieten van een mooie zonsopgang. Na het ontbijt gaan we weer op pad door de droge en kale vlaktes van Zuid Namibië. Tot onze verrassing zien we onderweg een gemsbok (oryx). Het dier loopt voor ons uit langs de weg en kan geen kant op vanwege de hekken die overal staan. Door handig manoeuvreren van Charles, onze chauffeur, kunnen we passeren zonder schade aan te richten. Het dier kan weer tot rust komen.
We maken een tussenstop bij de Ai Ais warmwaterbronnen. Het water komt hier met 65º naar boven borrelen. Niet echt spectaculair, maar wel heerlijk om even een uurtje het zwembad in te gaan. Na de lunch rijden we door een desolaat gebied, maar we zien oryxen, koedoes, zebra's, springbokken en struisvogels. Ook merkwaardige kokerbomen bepalen hier het beeld. Niet gek voor zo'n eerste dag 'spotten'. In de hitte zetten we onze tenten op bij de Fish River Canyon op de Hobas Campsite. Het is hier erg stoffig, dus dat is niet bepaald een schoon werkje.

Aan het eind van de middag rijden we naar de Fish River Canyon, één van de diepste canyons ter wereld. De rivier heeft echter nauwelijks water, want de regentijd moet nog komen. We wandelen hier en wachten op een fraaie zonsondergang alvorens weer naar de kampeerplaats te vertrekken voor een diner met boeuf bourguignon.