(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Osaka vanaf Abeno Harukas gezien

Osaka, bruisend Japan

In Osaka ben ik drie keer geweest. De ene keer aan het begin van een reis, de andere keer als sluitstuk van een rondreis.

2014: eerste kennismaking met de stad

De eerste keer - in 2014 - eindigt mijn rondreis door Japan daar. Die laatste anderhalve dag (7 en 8 mei 2014)  is eigenlijk te kort om deze stad te beleven.

Op de eerste middag na aankomst ga ik met een paar anderen naar het aquarium, één van de grootste ter wereld. Het wordt een fantastische ervaring.
De laatste dag begin ik op de vismarkt. De markt is overdekt en hoewel vis het belangrijkste product is, worden er ook nog wel andere zaken verkocht. Een eigenaar van een viswinkel geeft uitleg over de verschillende onderdelen van de tonijn. In deze winkel zie ik ook walvis liggen voor de consumptie..
Het Umeda Sky gebouw is een aparte ervaring: 173 meter hoog en met een roltrap door de lucht die erg lang is en vier verdiepingen overbrugt. Maar als je boven bent heb je een schitterend uitzicht over de huizenzee van Osaka.

2015: terug voor een uitgebreider kennismaking

Op 14 en 15 juli 2015 ben ik terug in Osaka. Ook deze keer is de tijd eigenlijk te kort, maar ik bezoek op één dag de Shintenno-ji tempel, Abeno Harukas, het hoogste gebouw van Japan, Shin-Sekai, de Japanse tuin Keitakuan en het Nationaal Kunstmuseum om op het laatst ook nog even naar het kasteel te lopen. Het is flink aanpoten en hoewel het vreselijk warm is kan ik toch tevreden terugkijken op een dagje Osaka, dat eindigt bij het kasteel.

De tweede dag loop ik door Namba met Namba Parks, de daktuinen op gebouwen en 's middags bezoek ik het rijstfestival in Sumiyoshi Taisha. De fotoserie hieronder is een weergave van mijn rondzwervingen in 2014 en 2015

2019: twee leuke musea: Museum for Housing and living en het Human Rights Museum

De derde keer dat ik in Osaka kom is in 2019.  Ook nu weer kort: anderhalve dag op 16 en 17 mei. Ik bezoek dan o.a. het Museum for Housing and Living, het Human Rights Museum en ga nog een keer naar Abeno Harukas Om de stad in één oogopslag te bekijken.

In 2019 kom ik in andere delen van de stad. De fotoserie hieronder is een weergave daarvan.