(Leestijd: 1 - 2 minuten)

PETCHABURI

Phetchaburi is een Thaise provincie in het centrale gedeelte van Thailand. De oppervlakte bedraagt 6225,1 kmĀ², daarmee is Phetchaburi de 36e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 123 kilometer van Bangkok. Phetchaburi grenst aan Ratchaburi, Samut Songkhram, Prachuap Khiri Khan en Myanmar en heeft een kustlijn van ongeveer 90,6 km.

Op 7 april 2010 bezoeken we het nationale park Kaeng Krachan. Omdat het slechts een dagtocht was, ben ik niet verder gekomen dan de bekende Pulau Waterval, die door veel Thai bezocht wordt.
Op de terugweg naar Hua Hin ontmoetten we een wilde olifant. In Khao Yai hebben we enkele dagen eerder vergeefs gezocht naar dit majestueuze dier. Hier worden we verract door deze grijze reus. het is oppassen geblazen, maar we kunnen uiteindelijk zonder problemen doorrijden.

KAENG KRACHAN: groot nationaal park

Het meest uitgebreide nationale park van Thailand bestaat uit een grotendeels onontgonnen gebied van 2.915 vierkante kilometer. Het gebied is tot national park uitgeroepen op 12 juni 1981. Het park ligt op 53.5 kilometers van de stad Petchaburi en op 3 kilometer van Khuean Kaeng Krachan (Kaeng Krachan Dam).

Op 6 april 2010 maken we vanuit Hua Hin een uitstapje naar dit immense park. Door de korte tijd beperken we ons tot een bezoek aan de Pala-U waterval. Indrukwekkend is het moment waarop een olifant uit het bos tevoorschijn komt. Wilde olifanten komen op verschillende plaatsen in Thailand nog voor, maar laten zich zelden zien.

Pala-U waterval

Bij de Pala-u Waterval in het Kaeng Krachan Nationaal Park. maken we een wandeling langs de rivier en de waterval. Klauteren over glibberige stenen en de benen laten behandelen door de visjes, die je hui schoonmaken.