(Leestijd: 1 - 2 minuten)

PHUKET, grootste eiland van Thailand

Kaart van Thailand met de rpovincie Phuket

Phuket is een provincie in het zuiden van Thailand. De oppervlakte bedraagt 543 km² en is daarmee de 75e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 862 kilometer van Bangkok. Phuket grenst in het noorden aan de provincie Phang Nga waarvan het door een smalle zeestraat gescheiden wordt. Aan de oostkant van de provincie ligt de Phuketzee en aan de westkant de Andamanse Zee De provincie bestaat uit meerdere eilanden waarvan het eiland Phuket het grootste is. De hoofdstad Phuket ligt aan de oostkant van het eiland, terwijl de toeristen zich voornamelijk op de stranden van de westkust vermaken.

De provincie is onderverdeeld in 3 districten (Amphoe), namelijk: Phuket, Kathu en Thalang.

In 2004 werd het eiland getroffen door de tsunami. Daar was in december 2006, de tijd dat ik Patong bezocht, nog maar weinig van te merken. Vanaf het eiland zijn vele tochten te maken naar de omliggende eilanden en ook duiken in de omgeving is erg populair.

2017

Ik ben op 23 en 24 oktober 2017 op dit eiland als begin van een drieweekse reis door (Zuid)Thailand, Maleisë en Singapore met de organisatie Djoser.

De Grote Boeddha

Na een incheck in hotel De Coze' in Patong gaan we op bezoek bij de Grote Boeddha. Dit beeld staat in het zuidelijk deel van het eiland op een heuvel vanwaar je ook een mooi uitzicht hebt op de omgeving.

Het beeld is 45 meter hoog en wit. Het is druk, want er is ook nog een Boeddhistische ceremonie aan de gang, Het is indrukwekkend om te zien hoe groot het beeld is. Onder het beeld is ook nog een ruimte met beelden en opslag voor van alles en nog wat.