(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Patong, badplaats op Phuket

Kathu District is een district van de provincie Phuket, Thailand. De wijk ligt in het westen van het eiland Phuket. Het grenst aan Thalang in het noorden, Mueang Phuket in het oosten en zuiden, en de Andamanse Zee in het westen.

Patong is de belangrijkste badplaats in dit district en bestaat volledig van het toerisme. Het is niet mijn favoriete bestemming in Thailand, maar af en toe kun je er vanwege bezoeken aan vrienden of familie toch niet omheen. Dus heb ik deze badplaats in de loop der jaren een paar keer bezocht.

In 2017 start van een rondreis

Ik ben hier met een groepsreis op 23 en 24 oktober 2017.De eerste dag bezoek ik de Grote Boeddha en ga 's avonds even Patong in en wandel door het drukke toeristencentrum o.a. over de Banglastraat en drink een biertje in het Paradise Complex.

De tweede dag ga ik naar de Banzaan Markt, een vrij behoorlijke overdekte markt op loopafstand van het hotel. Op de kamer kijk ik ook wat TV, want rond deze tijd vinden er allerlei ceremonies en bijeenkomsten plaats in verband met de crematie van de een jaar geleden overleden koning Bhumibhol. Die crematie is op de 26e. Alles wordt rechtsreeks op alle TV-kanalen uitgezonden.
Later in de ochtend ga ik naar het strand en relax onder een parasol met een drankje en een hapje. Ik wandel nog wat rond, eet kreeft in Patong Seafood en drink mijn biertje in Paradise Complex.

In 2013

In 2013 verblijf ik hier met Song zes dagen van 12 t/m 17 november. We gaan veel uit in het Paradise Complex en iedere dag wordt er een paar uur op het strand (in de schaduw!!) doorgebracht. Opvallend is dat er steeds meer "gastvrouwenbars" bij gebouwd worden. Alsof er nog niet genoeg zijn, maar ja Patong is Patong.
Ik maak een wandeling door deze schots en scheef volgebouwde plaats: er komen nieuwe resorts en hotels, maar er staan er ook heel veel leeg en vervallen. De riolering is nog steeds open, kortom: er ontbreekt een totale planning om van de stad iets leuks te maken. Dat lijkt iedere keer erger te worden.

2010: op bezoek bij vrienden

We brengen een paar dagen door in de badplaats met als voornaamste doel vrienden te bezoeken. Ik maak natuurlijk de nodige foto's en als je wilt, kun je zien hoe Patong in de loop der jaren verandert.