(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Roi Et (stad)

Roi Et is een stad in het noordoosten van Thailand, de hoofdstad van de provincie Roi Et. Het beslaat de hele tambon Nai Mueang van het district Mueang Roi Et. van 2006 had het een bevolking van 34.229. Roi Et ligt 514 km van Bangkok.

Op zondag 23 november 2003 brengen we een bezoek aan deze stad.

We kijken eerst wat rond in het centrum bij het kunstmatige meer, waarin een mooi park is aangelegd met een beeld van een wandelende Boeddha en andere beelden. Het park ziet er nog erg nieuw uit en is voor een groot deel nog in aanleg.

Vervolgens gaan we met de auto op zoek naar het hoofddoel van de reis: de grote staande Boeddha van zo'n 67 meter hoog (incl voet; zonder voet 59,7 meter). Het is een zeer indrukwekkend beeld en het ziet er naar uit dat je helemaal tot aan het hoofd kunt klimmen. Dat doen we maar niet, want het is allemaal nogal steil.

Rondom het beeld zijn ook aardige zaken te zien: een reuzengong en een hele grote trommel. Alles lijkt naar verhouding met het beeld te zijn gemaakt.

In de voet van een boom bevindt zich een liggende Boeddha en ook zijn er nog een paar nissen tussen de wortels van de boom gemaakt voor kleinere Boeddha's. Rondom de boom is het leven van Boeddha uitgebeeld met verschillende beeldengroepen.