(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Roppongi: uitgaan, kunst en winkelen

Op 18 april 2016 wandel ik naar Roppingi, ruim een uurtje lopen vanuit mijn hotel. Ik kom langs de Tokyo Toren, het rode gevaarte, dat een beetje aan de Eiffeltoren in Parijs doet denken. Je kunt er naar boven, maar dat sla ik over.

In Roppongi ga ik wel de Mori-toren op, omdat daar op de bovenste twee verdiepingen het Mori Art Museum is gevestigd. Natuurlijk ga ik daar een kijkje nemen. Maar ik ga ook naar de bovenste verdieping van de toren. Daar zie je enorme machines, die alle apparaten, die het gebouw heeft, zoals liften, airco, enz. in werking houdt. Het lijkt een grote machinefabriek. Maar ook ben ik daar natuurlijk voor het uitzicht over de stad: een grote huizenzee.
Beneden loop ik nog even door Roppingi Hills, een modern winkelcentrum om dsaarna door te wandlen naar Tokyo Midtown.

Mori Art Museum

Het Mori Art Museum bevindt zich op de 52e en 53e verdieping van de Mori-toren in Roppongi, Tokyo. Ik bezoek de tentoonstelling "My Body, Your Voice" over de wonderen van het menselijk lichaam. Maar dan wel door kunstenaars uitgebeeld. Hieronder een kleine impressie.

Op 10 mei 2019 ben ik terug in het Mori Art Museum. Deze keer is er een tentoonstelling met de titel "Connexions". Ik dwaal er weer heerlijk rond en maak een aantal foto's. Hieronder een impressie.

Tokyo-Midtown: groot winkelcentrum en veel cultuur

Zoals je veel ziet in Japan worden moderne winkelcentra zodanig gebouwd, dat je het gevoel hebt om door een kunstencentrum te lopen. Zo is dat ook bij Tokyo Midtown, dat binnen een fraaie architectuur heeft. Daarnaast zijn er verscheidene musea gehuisvest: Het Suntory Museum of Art (dat tijdens mijn bezoek helaas gesloten is vanwege een wisseling van tentoonstelling), het 21 Design Sight, en het Fujilfilm Plein. Ik bezoek op 18 april 2016 het Design museum, omdat het Suntory is gesloten. Er is een tentoonstelling van door kunstenaars verwerkte gebruiksvoorwerpen. Aardig om door heen te lopen. Kijk maar naar de foto's hieronder. Het museum zelf is een ontwerp van Tado Andao.

21 Design Museum

In 2016 ben ik hier al  eerder geweest. Nu, 10 mei 2019, ben ik terug en bekijk een tentoonstelling over humor in de kunst. De fotoserie hieronder geeft een impressie.