(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Kunst in Shanghai

Shanghai is een stad waar kunst een grote rol speelt. Dat zie je op verschillende plaatsen in de straten en parken; er zijn veel plaatsen waar kunstenaars de ruimte krijgen en er zijn veel musea, galleries en andere plaatsen waar dit tot uiting komt. (Musea kun je op een andere pagina vinden)

In de tijd dat ik in Shanghai ben in 2018 heb ik een aantal plekken kunnen bezoeken: het Jing'an Sculptuurpark en M50, een voormalig industriegebied, dat nu een soort 'kunstenaarsdorp' is.

Jing'an Sculptuurpark

Dit park is te vinden in de wijk Noord Jing'an en is vrij te bezoeken. Een oase van rust in deze hectische stad. Er zijn prachtige beelden: koeien die lui in het gras liggen en een reuzevos, Er uis een klein paviljoen waar kleine sculpturen staan. De fotoserie hieronder ngeeft een imprssie van deit park waar het een heerlijk uurtje vertoeven is.

M50, dwalen tussen de kunst

In een oud industriecomplex heeft men een compleet kunsten(aars)centrum gemaakt. Kunstenaars zijn in hun ateliers aan het werk, er zijn galleries, restaurantjes, etc. Ik dwaal hier verscheidene uren rond en loop hier en daar een gallerie binnen, neem een kop koffie en ga dan weer eens bij een kunstenaar in zijn atelier kijken.