(Leestijd: 1 - 2 minuten)

De Sossusvlei en Solitaire

Om 6.05 vertrekken we en sluiten ons aan bij de andere auto's die al staan te wachten. Na zo'n 10 minuten gaat de poort van het nationaal park open en mogen we in colonne het park in.. Omdat we niet de enigen zijn op weg naar de zonsopgang in de Sossusvlei lijkt het me nogal druk te worden daar. Maar dat valt mee, want niet iedereen rijdt naar dezelfde plek. Wij gaan naar duin 45.

Sossusvlei: prachtige zandduinen

Op het duin kunnen we naar boven klimmen en genieten van dit natuurwonder: hoge duinen en alleen maar zand. Duinen met door de wind scherp afgetekende randen. Dit gebied staat al heel lang op mijn wensenlijstje om een keer te bezoeken en nu ben ik er dan! Het is werkelijk een fantastische ervaring!
Aan de voet van het duin krijgen we ontbijt waarna we de truck verwisselen voor een 4x4, omdat door het mulle zand rijden niet zo eenvoudig is. We komen dan bij de Dead Vlei, waar vroeger een rivier stroomde en dat nu een spookachtig gebied vormt met dode bomen en een witte grond. Het geeft een heel speciaal gevoel om doorheen te lopen. Als we later ook nog de Pan bezoeken (we krijgen er maar 10 minuten tijd!) komt dat gevoel niet terug, omdat het hier minder spookachtig is.

Solitaire: de eenzame benzinepomp en de woestijn

Terug op de camping ruimen we de tenten op, lunchen we en trekken verder richting Solitaire. Op dit wereldberoemde punt stond vroeger slechts één benzinepomp. Nu is het een tankstation, en zijn er restaurants en een winkel. We stoppen hier wel, omdat er de beste apfelstrudel van Namibië te koop zou zijn. Dit overblijfsel uit de Duitse tijd is inderdaad erg lekker.

Op de camping

Onze camping is een paar kilometer verder en bevindt zich bij een cheeta opvangcentrum. Tijdens het avondeten horen we op de achtergrond blaffende gekko's. Dat waren de laatste dieren van die dag. Verder hebben we o.a. gespot: bonte kraaien, springbokken, grondeekhoorns, mussen, glansspreeuwen, wevertjes en mongoes. De cheeta's heb ik aan mij voorbij laten gaan. Daarvoor moest een aparte rit gemaakt worden.