(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Wandelen en rijden met de riksjah door Beijing

Ik zit in de riksjaAls je in een grote stad veel wilt zien van het dagelijks leven kun je het beste te voet gaan. Dat doe ik ook veel, maar soms is een georganiseerde wandeling ook leuk om plaatsen te ontdekken, die je zelf niet zo gauw zou opzoeken. Op 12 juni 2011 is zo'n wandeling onder leiding van een Chinese gids. Bij deze wandeling is ook een ritje met de riksja door een hutong en een maaltijd thuis inbegrepen. Dat 'thuis' klopt wel, al is de mevrouw in haar huis wel ingericht voor ontvangst van groepen.

We beginnen de tocht met een busritje met het openbaar vervoer, we lopen over de brug waar Marco Polo in het grijze verleden de hand schijnt te hebben geschud met Kublai Khan en bezoeken de Huifeng Tempel, waar mensen die bang zijn voor brand kunnen bidden om hen en hun bezittingen te beschermen. We lopen via het Qianhaimeer en Houhaimeer naar de Klokkentoren en Drumtoren, waarmee in het verleden de tijd werd aangegeven. De wandeling biedt een leuk kijkje in het Chinese leven en de gids geeft ons veel informatie.

Na afloop zakken we nog even uit op een terrasje aan het meer voordat we ons weer naar het hotel spoeden omdat we 's avonds de nachttrein naar Xian moeten halen.

Een impressie van deze wandeling zie je hieronder.