(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Swakopmund

Na de lunch in Walvisbaai rijden we door naar Swakopmund, een stad waarop ook nog een duidelijk “Duits stempel” drukt. We nemen onze intrek in Hotel Zum Grünen Kranz. (hoezo een "Duits stempel"?). We hebben die middag nog tijd om het museum te bezoeken. Dit is groter dan dat van Lüderitz en is ook wat overzichtelijker opgesteld.
Daarna is het ook weer tijd om te pinnen. Ik doe dat bij een bewaakte pinautomaat. De jongen die daar zit heeft 12 uur dienst en heeft niet meer dan een stoel in het kleine hokje. Bewaking en veiligheid is hier toch erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar een winkel binnenlopen. Iemand moet eerst het hek opendoen voordat je naar binnen mag! Misschien wel veilig voor de winkelier, maar het betekent ook, dat je niet zomaar even gaat shoppen....
De middag besluiten we met een gezellig borreluurtje en daarna eet ik met een paar anderen in The Fish Deli Restaurant. Erg lekker en natuurlijk: vis!

De tweede dag in Swakopmund maak ik een uitgebreide tour door de township Mondesa en 's middags wandel ik dan nog door de stad. Ook hier is weer heel veel Duitse invloed te herkennen. Kücki's Bar is de plek waar ik met andere reisgenoten 's avonds eet.