(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Taman Negara, oerbos?

Dit is het oudste en grootste natuurpark van Maleisië. Er zijn veel wilde dieren te vinden, maar in het gedeelte dat voor toeristen is gereserveerd kom je deze niet tegen. Hier bevindt zich een luxe resort en de paden door de jungle zijn keurig aangelegd.

Op 4 en 5 november 2017 ben ik hier met een groepsreis. De avond van de 4e maken we een zogenaamde nachtsafari met een boot over de rivier. Veel wild wordt er niet gespot, behalve een paar vliegende eekhoorns. Kampvuur en muziek op een strandje is het eigenlijke hoofddoel van de tocht.

De volgende morgen gaan we het park in en onder leiding van een lokale gids lopen we over een keurig houten pad. We krijgen veel te horen over de geneeskrachtige werking van de planten die er staan. Omdat het begint te regenen kunnen we niet naar de top. Het risico dat de Canopy Walk gesloten wordt vanwege het weer is te groot, dus gaan we daar naar toe.
De Canopy Walk is een hoog pad tussen de bomen, dat zo'n 500 meter lang is en op het hoogste punt 45 meter hoog is. Je hebt zo een mooi zicht op het bos.